Ik studeerde in 1986 in Utrecht af als dierenarts in richting bijzondere dieren en tropische diergeneeskunde. Daarna werkte ik een half jaar als dierenarts in Afrika en bijna een jaar in Saoedi Arabië. Na mijn terugkeer in Nederland woonde en werkte ik gedurende dertien jaar als hoofd-dierenarts  van  de Amsterdamse dierentuin Artis. 

Ik behandelde alle Artis dieren, van vis tot olifant. Zo deed ik veel ervaring op met een grote variatie aan diersoorten. In die periode presenteerde ik een wekelijks radioprogramma bij Radio Noord-Holland over Artis. Ook werkte ik mee aan ongeveer honderd televisieprogramma’s, onder meer bij Animal Planet, ‘Alle Dieren Tellen Mee’ en met Martin Gaus "Dierenmanieren". 

Ik behandel op de kliniek in Dodewaard honden, katten en bijzondere dieren zoals fretten, konijnen, cavia’s, reptielen en vogels. Ook voor hobbyvarkens en parkdieren, zoals herten, alpaca’s en wallaby’s kan mijn hulp worden ingeroepen, maar dat is meestal op locatie. Afspraken voor huisbezoeken kunnen gemaakt worden via de kliniek. (telefoonnummer 0488-410040)

Onderwijs

Kennisoverdracht is een onderdeel van mijn activiteiten. Zo was ik vijf jaar werkzaam als docent anatomie op de Faculteit Diergeneeskunde in Utrecht. De afgelopen 15 jaar ben ik als docent medische vakken en voeding verbonden aan de HBO-opleiding voor veterinaire natuurgeneeskunde De Silverlinde in Breda. 

De zes opeenvolgende versies van het ‘Zakwoordenboek van de Diergeneeskunde’ zijn mijn grote trots.

You-tube-filmjes 

Sinds enkele jaren maak ik filmpjes over mijn werk met  dieren.

Deze zijn te zien op ons youtube kanaal 

Podcast net gestart:

Ik ben aan het testen op een podcast over mijn werk aanslaat!

Media en dieren

Op donderdagavond ben ik maandelijks "vaste gast" bij de natuurrubriek op NPO Radio 1 bij :"Langs de Lijn en Omstreken" waar ik het het actuele dierennieuws bespreek en enkele bijzondere gevallen die ik heb meegemaakt in de kliniek of onderweg!

Soms ook bij de televisie te zien zoals hier bij NPO 1 met prof Ab Osterhaus over de Corona bij tijgers in de Bronx Zoo, New York