Peter Klaver

peter klaver

Ik studeerde in 1986 in Utrecht af als dierenarts in richting bijzondere dieren en tropische diergeneeskunde. Daarna werkte ik een half jaar als dierenarts in Afrika en bijna een jaar in Saoedi Arabië. Na mijn terugkeer in Nederland woonde en werkte ik gedurende dertien jaar als hoofd-dierenarts  van  de Amsterdamse dierentuin Artis. 

Ik behandelde alle Artis dieren, van vis tot olifant. Zo deed ik veel ervaring op met een grote variatie aan diersoorten. In die periode presenteerde ik een wekelijks radioprogramma bij Radio Noord-Holland over Artis. Ook werkte ik mee aan ongeveer honderd televisieprogramma’s, onder meer bij Animal Planet, ‘Alle Dieren Tellen Mee’ en met Martin Gaus "Dierenmanieren". 

Ik behandel op de kliniek in Dodewaard honden, katten en bijzondere dieren zoals fretten, konijnen, cavia’s, reptielen en vogels. Ook voor hobbyvarkens en parkdieren, zoals herten, alpaca’s en wallaby’s kan mijn hulp worden ingeroepen, maar dat is meestal op locatie. Afspraken voor huisbezoeken kunnen gemaakt worden via de kliniek. (telefoonnummer 0488-410040)

Onderwijs

Kennisoverdracht is een onderdeel van mijn activiteiten. Zo was ik vijf jaar werkzaam als docent anatomie op de Faculteit Diergeneeskunde in Utrecht. De afgelopen 15 jaar ben ik als docent medische vakken en voeding verbonden aan de HBO-opleiding voor veterinaire natuurgeneeskunde De Silverlinde in Breda. 

De zes opeenvolgende versies van het ‘Zakwoordenboek van de Diergeneeskunde’ zijn mijn grote trots.

You-tube-filmjes 

Sinds enkele jaren maak ik filmpjes over mijn werk met  dieren.

Deze zijn te zien op ons youtube kanaal 

Podcast net gestart:

Ik ben aan het testen op een podcast over mijn werk aanslaat!

Media en dieren

Op donderdagavond ben ik maandelijks "vaste gast" bij de natuurrubriek op NPO Radio 1 bij :"Langs de Lijn en Omstreken" waar ik het het actuele dierennieuws bespreek en enkele bijzondere gevallen die ik heb meegemaakt in de kliniek of onderweg!

Soms ook bij de televisie te zien zoals hier bij NPO 1 met prof Ab Osterhaus over de Corona bij tijgers in de Bronx Zoo, New York

Lees verder

Sanne Melief-Bergman

Sanne Melief-Bergman

Na ongeveer 10 jaar bij verschillende praktijken in en rondom de Betuwe gewerkt te hebben als gezelschapsdierenarts kwam ik in juni 2011 bij WHG Westerhuis in Dodewaard terecht, wat later Dierenkliniek Klaver4Dieren werd. Ik moet zeggen dat de soms wat  'andere' manier van aanpak en de samenwerking met een fijn vast team mij erg goed bevalt! Net als mijn collega's wist ik al jong dat ik een beroep wilde waarin ik met dieren kon werken, ik wilde dierenarts worden! Na de middelbare school heb ik een jaar met paarden gewerkt in het buitenland, daarna ben ik diergeneeskunde gaan studeren in Gent te België, in 1999 ben ik afgestudeerd.

Later ben ik me gaan verdiepen in de acupunctuur en behaalde ook hiervoor mijn diploma (NAAS en IVAS). De acupunctuur kan de reguliere diergeneeskunde goed aanvullen en is passend in de manier van werken zoals we dat bij Dierenkliniek Klaver4Dieren graag doen. Naast de acupunctuur richt ik mij ook op de echografie en tandheelkunde binnen de kliniek.

Buiten mijn werk wacht er thuis op de boerderij een prachtige dochter en een horde dieren op me waar ik veel plezier van heb.

Lees verder

Andrea Laumen

andrea

Dierenarts Andrea Laumen

Mijn naam is Andrea Laumen. Eind 2020 ben ik - als eerste dierenarts in Nederland - met twee excellent tracés in Utrecht afgestudeerd als dierenarts voor gezelschapsdieren. Naast honden en katten heb ik speciale interesse voor konijnen, cavia's en andere exoten. Dat is ook de reden dat ik veel van dit soort huisdiertjes thuis heb.

Als geen ander weet ik hoe belangrijk onze huisdieren zijn; ze zijn deel van onze families. Kwalitatief goede zorg, het welzijn van mijn patiënten en persoonlijk contact met de eigenaren staan daarom hoog bij mij in het vaandel. Mijn interessegebieden zijn de dermatologie, echografie, internistische patiënten en exoten. Maar het is juist de afwisseling in werkzaamheden wat ons vak zo leuk maakt!

In mijn vrije tijd ben ik fervent harpiste, zoek ik hoogtes op aan de boulder- of klimwand, ga ik graag met de hond de natuur in of sta ik in de keuken om de lekkerste taarten te bakken. Zo nu en dan heb ik ook creatieve uitspattingen achter de tekentafel.

Ik kijk er naar uit u te ontmoeten in de praktijk!

Lees verder

Liesbeth

liesbeth

Mijn naam is Liesbeth. Ik werk al meer dan 30 jaar als paraveterinair. Ik doe dit vak dus al erg lang en nog steeds met heel veel plezier.

Ik heb mijn opleidingen gevolgd in Ede en in Barneveld, beide aan het Groenhorst college welke nu de naam Aeres heeft. Daarnaast heb ik tijdens mijn opleiding in Barneveld de cursus veeverloskunde gevolgd en hiervan ook een diploma behaald. Ook heb ik veel cursussen gevolgd om mijn werkzaamheden als paraveterinair op een zo goed mogelijke verantwoordelijk wijze en met veel liefde voor de dieren te kunnen uitvoeren en zo te kunnen uitgroeien tot een ervaren paraveterinair.

Ik woon in een klein boerderijtje in Brabant met een aantal dieren zoals: paarden, een hond en een konijn. Dus naast de praktijk ben ik ook thuis nog erg druk met dieren. Maar ik vind het fijn om met dieren bezig te zijn!

 

 

Lees verder

Maaike

maaike

Al vanaf jongs af aan ben ik druk in de weer met dieren. Paarden, huisdieren, maar ook wilde dieren die gewond in de tuin lagen nam ik onder mijn hoede. Dit soms tot grote ergernis van mijn ouders, want ik wilde ze dan meenemen naar mijn kamer. Natuurlijk is het dan mooi om hier je beroep van te maken. Na mijn TL opleiding ben ik de studie paraveterinair gaan volgen op het Helicon te Nijmegen. Deze studie duurde vier jaar, in de laatste twee jaar werd je opgeleid tot paraveterinair. Tijdens deze twee jaar moest ik stage lopen op dierenartsenpraktijken. Mijn tweede stage plek was WHG Westerhuis (wat later Dierenkliniek Klaver4Dieren werd), en hier werd mij werk aangeboden. Ik heb toen mijn laatste studiejaar BBL afgerond (leren en werken). In 2011 heb ik mijn diploma behaald en ben dus officieel paraveterinair. Nog steeds werk ik met veel plezier in Dodewaard.

Naast mijn werk ben ik thuis druk bezig met mijn 2 Drentse patrijshonden en andere dieren. Hier besteed ik veel aandacht en tijd aan. Het is heerlijk om met dieren bezig te zijn. Ze zullen nooit iemand vooroordelen en ook al zeggen ze weinig, ze begrijpen daardoor des te meer.

Lees verder

Jessica

jessica

Van kleins af aan ben ik gek op dieren en wilde ik graag werken met en voor dieren. Na mijn middelbare school was de keuze voor de opleiding dierverzorging/paraveterinair op het Groenhorst college in Barneveld snel gemaakt. Tijdens mijn opleiding heb ik verschillende keren stage gelopen, waaronder ook bij WHG Westerhuis in Dodewaard, nu Dierenkliniek Klaver4dieren. In 2008 heb ik mijn diploma paraveterinair behaald. Na een omzwerving binnen de humane gezondheidszorg ben ik sinds 2015 weer terug gekeerd bij mijn 'oude' liefde. In 2022 ben ik gestart met de opleiding praktijkmanager en vanaf maart 2023 ben ik tevens werkzaam als praktijkmanager/paraveterinair.

Thuis hebben we Mechelse herders waarmee we actief zijn in de hondensport. We vinden het heerlijk om met de honden te werken maar ook van een ontspannen wandeling genieten we enorm

Lees verder

Lisa

lisa

Ik heb van kinds af aan al interesse in dieren. Daarnaast ben ik ook altijd met dieren bezig; van slakken paradijzen bouwen tot paardrijden. Alle dieren vind ik interessant. Het was daarom ook voor niemand een verrassing dat ik de opleiding ging doen om paraveterinair te worden. In 2017 ben ik afgestudeerd en sindsdien werkzaam in deze praktijk. Ik vind het werk enorm leuk, de combinatie dieren en mensen, geen dag is hetzelfde.

Naast mijn werk ben ik dag in dag uit bezig met mijn eigen ''veestapel'' en houd ik van boswandelingen maken met mijn honden, reizen en lees ik graag een goed boek om te ontspannen.

Lees verder

Marise

Marise

Mijn naam is Marise, paraveterinair bij Dierenkliniek Klaver4Dieren. Ik ben werkzaam op de donderdag en vrijdag. Toen ik een jaar of 4 was, wist ik al dat ik later met dieren wilde gaan werken. Het liefste met honden. Zelf hebben wij altijd al honden gehad en met dieren omgaan is altijd mijn passie geweest. Vroeger hebben wij een Engelse Cocker Spaniël gehad, toen ik 10 jaar oud was kregen wij 2 Rottweilers en op dit moment hebben wij een Chow Chow, genaamd Mambo.

In 2015 ben ik begonnen met de opleiding Paraveterinair aan het Helicon in Nijmegen. Tijdens mijn opleiding heb 2 periodes stage gelopen bij Dierenkliniek Klaver4Dieren, waaronder mijn eindexamen stage. In 2019 heb ik uitsluitend aan de stage mijn diploma gehaald. Er werd mij daarna een baan aangeboden en mocht ik hier komen werken. Tot op de dag van vandaag doe ik dat met veel plezier!

Naast mijn werk als paraveterinair, werk ik in mijn eigen hondentrimsalon in Dodewaard. Deze heb ik in 2019 geopend. Direct na het halen van mijn diploma bij het Huisdier Kennis Instituut. Hier ben ik op maandag dinsdag en woensdag te vinden.

Lees verder