angstige kat gevangen met blaaspijp

Peter Klaver met blaaspijp

Na 6 weken kat Earl weer bij het baasje in zijn armen!

Bericht van eigenaar uit Zoetermeer via de email naar de dierenkliniek in Dodewaard: "Onze kat is 6 weken geleden via het balkon van de eerste verdieping gevallen. Hij zit wel bij onze flat in de tuin van de benedenbuurman, maar laat zich niet pakken. Allerlei mensen hebben ons al advies gegeven. We kregen van de dierenarts uit de buurt een slaapmiddel door het eten, maar dat werkte niet. En we hebben met allerlei instanties zoals dierenasiel en dierenpolitie gebeld. We hebben het enkele weken met een vangkooi geprobeerd Earl te vangen! Hij gaat er wel op en naast liggen en haalt met een pootje het voer door het gaas naar buiten, maar gaat er niet in. Via de dierenambulance Den Haag werden we doorgestuurd naar dierenarts Klaver, omdat hij ook de damherten op afstand verdoofd in een park in Wassenaar!"

Omdat Earl dagelijks gevoerd wordt rond 18.00 uur Peter rijdt met de blaaspijp aan het einde van de middag naar Zoetermeer. Gelukkig zijn er weinig files naar de Randstad toe vandaag. Na een korte kennismaking maakt Peter met de eigenaar het aanvalsplan. Met de blaaspijp gaat Peter naar de begaande grond om Earl proberen te raken. Ondertussen kijken meerdere mensen vanuit het balkon waar hij heen vlucht als de pijl hem heeft geraakt! Het duurt als regel 7-10 minuten voordat een dier gaat slapen na een raak schot. Ook staan er een stuk of 4 wachtposten om de flat heen om bij ontsnappingspoging van de kat te zien waar hij heen vlucht!

Na een klimpartij door bosjes en struiken komt Peter op drie meter afstand van de ontsnapte kat, die al blazend een sprintje trekt naar de tuin verderop!

Daar blijft hij rustig zitten als Peter hem weer besluipt door het struikgewas. Met een gericht schot raakt het "slaappijltje" de schouder. De geschrokken" kat vlucht met een enorme sprong de bosjes in die bij de flat staan.

Maar ook daar staan op 20 meter weer de uitkijkposten. Na zeven minuten wachten gaan we de kat gaan zoeken tussen de struiken, waar hij al snel helemaal "onder zeil" wordt gevonden.

De eigenaar omhelst zijn geliefde kat en brengt hem met een glimmende toet in zijn armen weer naar boven.

Peter kijkt de kat nog even snel na en om 7 uur vertrekt hij weer naar zijn volgende afspraak in de buurt!

Iedereen is blij dan Earl weer thuis is!

Ook te luisteren via de podcast van Peter Klaver:

https://soundcloud.com/dierenarts-peter-klaver/peter-op-kattenjacht