Voeding jonge hond

Tijdens de groei van een hond verdient de voeding van een jonge hond extra aandacht. Voeding speelt namelijk een belangrijke rol bij het voorkomen van orthopedische problemen. Bij orthopedische problemen denken we o.a. aan heupdysplasie (HD), elleboogdysplasie (ED) en osteochondrosis dissecans (OCD).
Iees meer
- by Admin

Verzorging van teven en pups

Als een teef een uitgebalanceerd dieet krijgt, zoals een compleet hondenvoer, hoeft ze de eerste vijf weken na de dekking niet extra gevoerd te worden. Na dag 35 heeft ze per week 10 tot 15% meer voer nodig tot aan de bevalling, rond dag 63. Dit betekent dat ze dan 50 tot 60% meer voer krijgt dan normaal. De puppies groeien namelijk in de laatste helft van de dracht het meest.
Iees meer
- by Admin

SDMA = symmetrisch dimethylarginine

Nieraandoeningen zijn veelvoorkomend bij honden en katten. Het is zelfs zo, dat 1 op de 3 katten en 1 op de 10 honden gedurende hun leven een bepaalde nieraandoening ontwikkelt. Met de toename in leeftijd, neemt de kans op een nieraandoening steeds verder toe.
Iees meer
- by Admin

Papegaai en voeding

Een veel voorkomend probleem bij papegaaiachtige is het ontbreken van een volledig dieet en een gebrek aan UV-licht. Bij een tekort aan eiwit, vitaminen en mineralen kunnen ze erg ziek worden: sloom, veel slapen, veren opbollen, vermageren, slechte verenkwaliteit en de neusgaten zijn vaak opgevuld met witachtig materiaal.
Iees meer
- by Admin

Puppymelk

Wij vergelijken tevenmelk, fabrieksmatig samengestelde puppymelk en zelf samengestelde puppymelk met elkaar. Als de teef niet in staat is om haar pups te zogen, geen of onvoldoende melk produceert, de kwaliteit van de melk afwijkend is (onvoldoende voedingswaarde of infectie) of pups de moedermelk niet verdragen (braken en/of diarree), zijn wij aangewezen op het gebruik van ‘kunstmelk’.
Iees meer
- by Admin

Mijn biggetjes hebben jeuk, dokter!’

Knorrend duo Bacon en Eggs zijn twee grappige minivarkens van het miniras Yucatan, die de door hun maat te vergelijken zijn met een middelgrote hond en relatief gemakkelijk zindelijk te maken zijn. Maar dan houdt de vergelijking wel op. Hun voer, gedrag en ziekten zijn totaal anders, maar wat het meeste opvalt, is dat ze anders ‘blaffen’ in de wachtkamer! Als het knorrende duo loslopend binnenkomt, weet de hele kliniek het binnen een minuut of twee.
Iees meer
- by Admin